Alumni FS

Uporaba vmesnika

Klikaj po imenih in v formi se ti bodo prikazovali podrobnejsi podatki. Sproti lahko tudi kaj popravis, dodas, izbrises. Namembnost polja se prikazuje v statusni vrstici. Najbolje je pri premikanju uporaviti tipko Tab. Vnos je predviden za uporabnike Windows® okolja :(. Po koncanem delu poslji spremembe s pritiskom na gumb.

Dodajanje

Ce bi zelel biti na spisku, potem sledi navodila po pritisku na gumb. Ce so podatki poslani se na streznik, potem je potrebna osvezitev strani, potem ko se vrnes na zacetno stran.

Lokalno delo

Vmesnik je napisan tako, da deluje tudi v lokalnem nacinu. To je, da si posnames datoteko alumni-fs.zip na svoj racunalnik, jo odpakiras v imenik in izberes index.html. Program deluje z lokalno bazo podatkov. Ce si lokalno popravljate podatke, potem javascript program ne more pisati spremembe nazaj na disk. Zato je po popravljanju potrebno izbrati prikaz podatkov, ki jih nato lahko shranimo na lokalni disk z ukazom File->SaveAs in nadomestimo datoteko alumni-fs.js. Pri tem se bodo izbrisale tudi vse transakcije v datoteki, ki jih omogoca streznik. Podatki se bodo tako normalizirali. Kdor si zeli prenesti podatke v kaksen drug format (DIF, Delimited ASCII, Palm DB), si lahko popravi podprogram za izpis v zeljeno obliko! Ce uporabljate vmesnik v druge namene, me prosim obvestite.

Opombe

Vmesnik je pisan spartansko zaradi omejenih virov. Dobljeni podatki, so bili brez spremembe prikazani, tako kot so bili dobljeni. Zaporedja in imena polj v bazi si je zamislil Tomaz Dvorsek in zapisal v svoji bazi. WWW vmesnik pa sem napisal jaz.

Postni naslovi so shranjeni v javascript datoteki in so tako zasciteni pred raznimi crvi za junk mail.


Leon Kos
Last modified: Mon Dec 25 03:44:37 CET 2000