Navodila študentom za pripravo in oddajo poročil

http://www.lecad.uni-lj.si/~kolsek/navodila_studentom/index.html

Poročila iz vaj je potrebno oddati v HTML (HyperText Markup Language) formatu, tako da je berljivo s standardnimi programskimi orodji, kot so npr. Microsoft Explorer, Netscape, Mozilla, Opera in Conqueror. Za pripravo HTML dokumenta ni priporočljivo uporabljati programe za oblikovanje teksta na papirju, kot so npr. Microsoft Microsoft Word in podobni. Lahko uporabljate namenske programe za oblikovanje spletnih strani, kot so npr. Netscape Composer, Microsoft FrontPage in podobni. Priporočamo pa uporabo splošnih urejevalnikov besedil, kot so Microsoft Notepad, DOS Edit, Unix vi, Linux KDE KWrite in podobni.
V poročilo je po potrebi možno vključiti slike v GIF, PNG aliJPEG formatu. Možno je tudi vključevanje Javascript programov. Poročilo torej sestavlja množica datotek v formatih

V nadaljevanju poimenujmo to zbirko datotek "poročilo". Pri poimenovanju datotek pazite na naslednje:
Poročila oddajajo študentje s pomočjo protokola ftp na LECAD-ov strežnik ftp.lecad.uni-lj.si. Naslednje povezave opisujejo pripravo in oddajo poročila.
Oddano poročilo si obvezno oglejte na naslovu http://ftp.lecad.uni-lj.si/pub/vaje/porocila , da ugotovite, ali je prispelo celotno poročilo in ali povezave delujejo pravilno! Če imate težave, ponovno natančno preberite navodila, popravite poročilo in ga ponovno pošljite!
Kliknite na spodnjo povezavo za ogled ze poslanega porocila!
http://ftp.lecad.uni-lj.si/pub/vaje/porocila

POSEBNO OPOZORILO

Zaradi zlorab smo bili prisiljeni uvesti naslednji režim pri oddajanju vaj:
Ko študent odda poročilo na predpisano mesto, je poročilo "vidno" le še 15-30 minut. Po tem času ga ni več možno ne pregledovati ne popravljati, pač pa ga je možno v celoti pobrisati in ponovno poslati, pri čemer začne ponovno teči 15-30 minutni "vidni" rok.
Nekateri študentje so namreč kopirali že poslana poročila, jih nekoliko predelali in oddali kot svoje avtorsko delo, kar je proti kodeksu obnašanja na vajah.

Prenos delovnih datotek iz LECAD-a domov in obratno je še vedno možen preko strežnika z uporabniškim imenom anonymous in vašim E-mail naslovom kot geslom in sicer preko direktorija pub/incoming.

T. Kolšek

V Ljubljani, 18.09. 2002